woensdag 19 april 2017

Voedzame Repen


Stel je hebt zin in een enorm stuk taart, vooral cheesecake of iets met veel slagroom, en dat zit er even niet in (story of my life ;)) dan zijn deze Voedzaame Repen een prima alternatief! Er zitten een hele hoop (goede!) vetten en calorieën in, waardoor het een zelfde soort gevoel geeft. 
Op dit tussendoortje kun je echt weer een hele poos vooruit! En kindjes vinden het ook heel lekker.

What you need:

200 gr Dadels
100 gr Casewnoten
100 gr Notenmix 
1 el Vanillepoeder
2 el Kokosolie (zacht of bijna gesmolten)

(evt. 2 el rauwe cacao poeder. Ik doe dat vaak niet omdat ik verder al best veel chocola eet en het geeft zo bruin af op kinderkleding..)
(evt. kun je de noten eerst voorbereiden door te weken/roosteren om ze makkelijker verteerbaar te maken)

En een keukemachiene

How you do it:

Laat de keukemachiene de casewnoten fijn hakken en laat hem draaien tot er een soort casewpasta ontstaat. Dit duurt vaak een paar minuutjes. Schep dat in een mengkom.
Laat nu de keukenmachine de dadels en de notenmix fijn hakken. Doe dit bij de casewpasta in de mengkom. Strooi er de vanillepoeder overheen en doe de kokosolie erbij.


Als het goed is ziet het er dan ongeveer zo uit als op bovenstaande foto en ruikt het HEEL ERG lekker.
Meng dan dit alles met je handen tot het goed gemengd is. Nu kun je er van maken wat je wilt. Ik  maak meestal een reep-vorm maar je kunt er bijvoorbeeld ook balletjes van maken voor een originele snack. Of laat de creativiteit van je kids erop los.
Doe het vervolgens in een afsluitbaar bakje en laat het een uurtje opstijven in de koelkast, zodat het iets meer stevigheid heeft.

Thats it. Geniet ervan!

Oh en wat ik zo leuk vind, je handen zijn hierna gelijk lekker ingesmeerd met kokos-noten-dadel olie :) haha.
Geen zin in vieze handen? Je kun het mengsel als je het goed doorgeroerd hebt ook verspreiden in een vierkante lage schaal en het goed aandrukken. Dan in de koelkast tot het harder is en vervolgens de plak in repen snijden. Maar dat vind ik dan weer teveel gedoe ;)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten