woensdag 5 april 2017

Home made Chili con carne!


YAY! Chili con carne! Wij zijn er alle drie dol op. En wat helemaal 'yay' is, er zijn helemaal geen pakjes & zakjes nodig om dit lekkers te maken! Ik deel graag het recept met jullie. Ik kook trouwens best wel op gevoel en uit m'n hoofd, dus de hoeveelheden moet je niet al te serieus nemen hoor, als het 50 gram meer of minder is smaakt het vast ook prima! Alleen met de chilipoeder komt het wat preciezer haha.

>> voor 4 personen <<

What you need:

300 gr rundergehakt
8oo gr Kidneybonen (of bruine bonen of een mix van bonen)
300 gr maais
1 eetlepel roomboter
2 rode paprika' s 
2 uien
1 grote wortel
2-3 eetlepels tomatenpuree (of een gepureerde tomaat ;))
Chilipoeder (een klein beetje)
Peper
Grijs zout (keltisch)
Volkoren rijst voor het aantal personen
1 bekertje Creme Fraiche (zo ongepastureseerd mogelijk)

Ik heb dit alles biologisch; om evt chemische toevoegingen, bestrijdingsmiddelen en suiker etc. te ontlopen. Oh en ook het vlees is dan gezond.

How you do it:

Zet een stevige pan op het vuur en verhit de roomboter erin. Rul het gehakt en doe vervolgens de in stukjes gesneden ui, paprika en wortel erbij. Laat dit ongeveer 10 minuten gaar worden, af en toe roeren. Laat ondertussen de bonen en maais uitlekken in een vergiet. Roer de tomatenpuree door het gehakt/groente mengsel en (nu wordt het serieus) strooi er voorzichtig de chilipoeder overheen. Goed doorroeren en even proeven, misschien kan er nog wat chili poeder bij, misschien niet. Als je tevreden bent kun je de bonen en de maais er doorheen roeren en mee verwarmen. Als het te droog wordt kun je wat water of voedzame bottenbouillon toevoegen, maar is eigenlijk nooit nodig. 
Breng het ondertussen op smaak met nog wat peper, en als je het vuur uit gezet hebt nog wat smaak erbij met het zout.(het zout voeg ik altijd pas toe als ik het vuur uit heb, zodat er extra kans is dat de meeste mineralen behouden blijven) En steeds weer even proeven of je tevreden bent.

Ondertussen is het handig als je vast de rijst hebt gekookt, en misschien lukt het zelfs om de tafel al vast te dekken zodat jullie gelijk aan kunnen vallen.

Wij eten dit graag met de rijst erdoor en een dikke schep creme fraiche erbij als extra saus. Want groenten worden nou eenmaal beter gebruikt door het lichaam als er (dierlijk) vet bij zit. YUM! 

EET SMAKELIJK!


Dit recept is ook heel lekker met home made wraps & guacamole  daarom kook ik voor ruim 4 personen ipv voor 2 en een peuter. Hier vind je het recept voor Home made Wraps! Dan eten wij het de eerste dag met rijst en de tweede dag in een wrap. Super handig!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten