maandag 10 april 2017

Gevulde Tomaten & Spaghetti



Lekker is dit! Het is hartig maar toch fris door de tomaten. Hmm.. En ook heel makkelijk eigenlijk!
Er zit een pakje/zakje ingrediƫnt bij -de paturan- maar met de ingrediƫnten die daar in zitten kan ik leven. We eten dit immers niet elke dag. Ik maak kruidenboter en kruidenroomkaas altijd gewoon zelf voor op brood enz, maar voor dit recept (eerlijk is eerlijk) is paturan echt het lekkerste. Dus kies zelf wat voor jou goed is.
(op bovenstaande foto moet het nog de oven in)

What you need:

2 grote vleestomaten per persoon
Kruidenroomboter of paturain (voor 4 tomaten ong. 100 gr)
1 ui per 4 tomaten
Roomboter of olijfolie
Biologisch rundergehakt, 100 gram per persoon ongeveer
Grijs zout (Keltisch)
Peper
Volkoren spaghetti

En verder:
een ovenschaal en een oven.



How you do it:

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Snij de bovenkanten van de tomaten eraf (1/4e ongeveer), en lepel het vruchtvlees eruit. Bewaar de bovenkantjes en het vruchtvlees. Als het goed is heb je nu een soort van bakjes met een losse deksel gemaakt van de tomaat.
Verhit de boter/olie in de pan en fruit de ui erin. Rul vervolgens het gehakt erdoor tot het gaar is. Roer het vruchtvlees van de tomaten er ook door, maar let op dat het niet teveel of te nat wordt. Gewoon lekker sappig is goed. Zet het vuur uit en breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout. Het mag best wel lekker gekruid zijn.
Zorg dat de boden van de ovenschaal vet is door de boter of olijfolie. Vul de tomaten tot de rand toe met het gehaktmengsel en doe er vervolgens een dikke toef kruidenroomboter op. Dan alle dekseltjes erop en zet ze netjes in de ovenschaal. Ongeveer 25 minuten in de oven, tot de tomaten er redelijk gaar - maar niet te slap geworden - uit zien.
Kook ondertussen de spaghetti en zorg dat de tafel gedekt is, want als je dit ruikt wil je gelijk gaan eten!

Oh het is handig om een scheutje olijfolie door de spaghetti te roeren als je het afgegoten hebt, zodat het niet plakkerig wordt.

En voor al je het je afvraagt: hoe wij dit eten; een schep spaghetti op het bord en de tomaat erboven op, en die snijden we dan in stukjes. Just that simple ;)

Lekker om er een salade met olijven en ander Italiaans lekkers erdoor bij te doen! En een paar blaadjes basilicum op de spaghetti doen het ook goed.

Geniet ervan!

p.s. 
van het overgebleven vruchtvlees en vet met misschien nog een restje gehakt/ui uit de gehaktpan kun je een heelijke basis voor tomatensoep/saus maken. Doe dit bij elkaar in een pan en kook het een (half)uurtje. Vervolgens kun je het wat pureren en op smaak brengen met kruiden, peper en zout. Wil je tomatensaus voor je pasta of lasagne dan is deze dikte misschien goed, wil je soep dan doe je er water bij tot je het soep-genoeg vind. Dit is een basis dus je kunt het nog aanvullen met wat je ook maar lekker vind(groente,pasta etc.). Heerlijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten