maandag 1 mei 2017

Groene Pastasalade


Dit is een van mijn aller-lievelings-eten! Vooral na een weekend flink tafelen vind ik dit heerlijk. Het vult goed maar is toch ook licht en fris. En het zijn allemaal hele pure smaken die perfect bij elkaar passen, zonder overheersende sausjes of kruiden. Ik maak hiervan altijd een ruime hoeveelheid, want wat over is eten we de volgende dag als lunch. Onze peuter vind dit maaltje gelukkig ook fantastisch!

En fijn, pure olijfolie is onverhit heel erg goed voor je, dus dat zit er lekker ruim doorheen. Heb je dat ook weer binnen.

What you need:

200 gr Volkoren pasta
200 gr Doperwten (diepvries, dan ontdooid)
250 gr Mozarella
1 Komkommer
1 Groene paprika
3 el Olijfolie (lekkere / extra virgine, want je proeft hem best goed)
Peper
Grijs zout (keltisch)

Ik kies ervoor om deze ingerdienten biologisch te kopen, ivm de puurheid en voedzaamheid ervan.

How you do it:

Kook de pasta. Giet het af en doe het in een ruime schaal. Giet de olijfolie eroverheen en meng dit goed. Snijd de komkommer in halve partjes en de paprika en mozzarella in stukjes. Doe dit samen met de doperwten bij de pasta en roer door.
Breng het nu verder op smaak met peper en zout. Wees vooral met het grijs zout niet te zuinig, 2 ruime theelepels kan ik er meestal wel in kwijt. Maar volg vooral je eigen gevoel en smaak!

In DIT blog lees je meer over grijs zout en waarom wij daar niet zuinig mee zijn.

Thats it! Eet smakelijk

Mis je vlees? Het is lekker om er stukjes chipolata-worst of goed gekruide stukjes hamburger o.i.d. door te doen. De salade wordt er dan wel wat minder licht & fris van, maar niet minder lekker. Het is maar net waar je vandaag zit in hebt!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten