donderdag 8 juni 2017

Kippensoep & Groentesoep gemaakt van Bone Broth


Dit is echt heel lekker! Soep gemaakt van de kippen-botten-bouillon. In dit BLOG lees je hoe je dat doet; zelf bouillon trekken.

Dit recept is een soort twee in een; groentesoep of kippensoep. Het ligt eraan of je er vlees in doet of niet. De groentesoep is in een handomdraai klaar, deze maak ik daarom vaak voor bij de lunch. Onze baby, inmiddels peuter vind dit ook heel erg lekker!

What you need:

Voor ongeveer 4 kommen soep

1 liter kippen-botten-bouillon
250 ml water
150 gr wortels
1 stengel bleekselderij
150 gr doperwten
75 gr vermicelli
snufje gemalen foelie
Keltisch zeezout en peper naar smaak
2 kippenpoten of stukjes kippenvlees; als je kippensoep maakt.

How you do it:

Laat de kippenpoten samen met de bouillon en het water een half uurtje koken, zachtjes met de deksel op de pan. Schep de kippenpoten eruit en laat ze afkoelen. Later snijd je het vlees eraf en dit doe je aan het einde weer in de soep om nog even mee te verwarmen. Het is helemaal makkelijk als je je Bone Broth begonnen bent met botten met vlees. Je hebt de stukjes vlees dan al klaar staan. 
Wil je enkel groentesoep van Bone Broth maken dan sla je bovenstaande over.

Snijd de wortel en bleekselderij in kleine stukjes. Doe dit met de doperwten en de vermicelli samen bij de bouillon en het water in de pan en laat het ongeveer 10 minuten koken. Breng de soep nu op smaak met de foelie, peper en zout.

That's it!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten