zondag 16 juli 2017

Carrotcake , voedzaam & suikervrij



De groentetuin van opa & oma draait op volle toeren, dus wortels in overvloed. Dat was een goede aanleiding om te experimenteren met een Carrotcake, suikervrij en voedzaam natuurlijk. En yes, de eerste keer was het uitprobeersel gelijk goed gelukt! Hmmm, heerlijk! En no worries, het is weer super makkelijk in elkaar te flansen ;)
Een heerlijk voedzaam tussendoortje en als feesttaart ook fantastisch!

What you need:

Voor de cake:
– 200 gram amandelmeel
– 300 gram geraspte wortels
– 2 bananen
– 10 dadels
– 75 gram walnoten
– 4 eieren
– 75 gram gesmolten kokosolie
– 2 tl kaneel
– 1 tl bakpoeder
- 2 el sap van een citroen
- 2 el honing

Voor de topping:
- 400 gr roomkaas
- 2 el honing
- 1 el citroensap
- 2 tl vanillepoeder of merg
- een stuk of 10 walnoten

How you do it:

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een taartvorm met bakpapier.
Doe de dadels, gesmolten kokosolie, eieren, bananen, walnoten, honing en citroensap in de keukenmachine en maal dit tot een vloeibare massa met kleine stukjes noot en dadel.
Meng in een andere kom het amandelmeel, kaneel en bakpoeder door elkaar en meng dit vervolgens met het natte mengsel. Roer daarna de geraspte wortel erdoor. Stort dit beslag in de taartvorm en laat de cake in ongeveer 30-40 minuten gaar worden.

Maak ondertussen de topping. Doe alle ingrediƫnten in een mengkom en roeren maar (dat is alles haha). Bewaar de topping in de koelkast.

Laat de taart goed afkoelen en voor jullie hem gaan eten smeer je de topping er er over uit. Ik deed dit met de bolle kant van een eetlepel, maar met een smeermes gaat het vast ook. Je kunt de taart nog versieren met walnoten.

That's it!
Geniet ervan :)



// suikervrije carrotcake // suikervrije wortelcake // voedzame cake //




Geen opmerkingen:

Een reactie posten